1117 Budapest Barázda u. 44. +36-1-464-7000 7:00-16:00

Fényszórók beállítása

Télen sokkal rosszabbak az út és -látási viszonyok, mint nyáron, ezért kiemelten fontos, hogy autónk fényszórója megfelelően legyen beállítva. Nem csak magunk miatt, hanem hogy a szembejövő autóstársunkat se vakítsuk el.

A járművilágítás közlekedésbiztonsági jelentősége vitathatatlan. Minden gépjárművezető ismeri a “látni és látszani” alapelvet, amelyet már az első KRESZ órától kezdve sulykolnak a tanulókba. Az út szélén közlekedő gyalogost vagy kerékpárost észre kell venniük a gépjárművezetőknek, míg arra is ügyelni kell, hogy az egymással szemben haladó járművek vezetői ne vakítsák el egymást, ugyanakkor a fényszórók biztosítsák a megfelelő megvilágítottságot. Ezek a problémák kritikus helyzetekben, például vasúti átjáróban, hidakon vagy bukkanókon áthajtva még élesebben jelentkeznek.
A fényszórók pontos beállítása tehát elengedhetetlen a biztonságos közlekedés szempontjából.
Műhelyünk a gépjárművek fényszóróinak beállítását,  megbízható és pontos  műszerrel végzi, a munka megvárható.

Mikor érdemes hozzánk fordulni?

Az izzók kiégése mellett van még pár olyan jel, amit érdemes figyelnünk vezetés közben. Ilyen lehet a túl cr rolex datejust mens rolex calibre 2836 2813 116233braj two tone hands and markers alacsony vagy épp magas szögben beállított fényirány. Főleg parkolásnál érezhetjük úgy, hogy bizonyos magasságokban nem kapunk elég fényt.

A másik egyértelmű jel, ha éjszakai vezetés közben sokan villognak ránk, miközben csak rendes világítással haladunk és az izzóink teljesítménye is átlagos. Ilyenkor a lámpa fényszórásának az iránya túl magasra van állítva és elvakítja a fényszóró bekapcsolása nélkül is a szembejövőket. A túl magas és a túl alacsony fényirány is balesetveszélyes, ezért nem szabad halogatni a probléma megoldását.

Illetve:

  • műszaki vizsgát megelőzően
  • téli használat előtt
  • a világító berendezések cseréjét követően