1117 Budapest Barázda u. 44. +36-1-464-7000 7:00-16:00

Hamarosan itt a tél, készüljünk fel időben!

Néhány dolog, ami jó ha nálad van télen az autóban
2016-10-26

Hamarosan itt a tél, készüljünk fel időben!

Még a nagy hideg beköszönte előtt érdemes felkészíteni az autót a téli hónapokra, függetlenül attól, hogy milyen évjáratúval indulunk útnak.

driving-in-winterAbroncsok

A megfelelő tapadás érdekében ellenőrizzük a guminyomást a gyári érték szerint. Emellett ügyeljünk arra, hogy a bordamélység ne legyen kevesebb, mint 4mm.

Ablakok, ablaktörlő

Még a fagyok előtt cseréljünk fagyálló ablakmosó folyadékra, és rendszeresen ellenőrizzük annak szintjét. Télen romlanak a látási viszonyok, az ablaktörő lapátok állapotát ellenőrizzük, hogy ne érjen minket olyan, hogy erős hóesés esetén utunkat meg kell szakítani azért, mert nem tudjuk letörölni megfelelően az ablakot. Azonban a már szélvédőre fagyott jeget ne az ablaktörlővel próbáljuk eltávolítani, erre használjunk jégkaparót és az ablakfűtéssel olvasszuk le.

Akkumulátor

Az akkumulátorok teljesítményét szakszervizünkben megmérjünk, régebbi típusok esetében hidegben jelentősen csökkenhet azok teljesítménye. Ha hidegben nehezen indul az autó, érdemes megtisztítani a korróziótól.

Fék, hűtővíz

Ellenőriztessük a fékbetétek, a féktárcsa, a fékdob állapotát (kopottságát), valamint azt, hogy megfelelő-e a fékfolyadék szintje.

Át kell vizsgáltatni a különböző hajtószíjakat, mivel hideg próbára teszi őket, s bár tartós alkatrészekről van szó, ezek sem tartanak örökké,

A hűtőfolyadékot teljesen le kell cserélni kétévente, mivel a korróziót meggátoló adalékok mellett olyan összetevői is vannak, amelyek kenést biztosítanak több alkatrésznek

Esztétika

A téli körülmények fokozottan igénybe veszik az autó fényezését, alvázát (sós hólé), ezért ilyenkor is érdemes rendszeresen mosatni.

Téli felkészítéssel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot szervizünkkel!