1117 Budapest Barázda u. 44. +36-1-464-7000 7:00-16:00

Klímarendszerek működése, tisztítása

Mi a különbség a téli és nyári gumi között?
2018-12-19
Adás-vétel előtti átvizsgálás
2019-08-26

Klímarendszerek működése, tisztítása

A klímarendszerek egyre inkább alapfelszereltségnek számítanak a gépjárművekben. Mint minden más, ez a rendszer is időszakos szervizelést igényel, hogy természetes környezetünket ne károsítsa.

Egyrészt a bizonyos tömítetlenségek miatt a hűtőfolyadék a környezetbe kerülhet, másrészt a megnövekedő benzinfogyasztás miatt egyre nagyobb a káros anyag kibocsátás. Nem is beszélve arról a kellemetlen illatról, amely a gépkocsi utasait is meglepheti, amikor tavasszal a néhány hónapos pihentetést követően egyre intenzívebb irritáló szag jelentkezik a klíma első bekapcsolásakor.

A megfelelő komfortérzet eléréséhez és egészsége érdekben szükséges, hogy autója légkondicionálója hibátlanul működjön. A klímaberendezések évente hűtőközegük 20%-át veszítik el, ami befolyásolja működésüket.

Köztudott, hogy a légkondicionáló rendszer ideális élettér a baktériumok, a gombák és más mikroorganizmusok számára. A rendszer folyamatos tisztításának híján a jármű belsejébe kerülő kis élősködők akár allergén reakciókat is kiválthatnak. Így fordulhat elő, hogy néhány utas egy-egy klímával rendelkező autóban megtett utazás közben tüsszögéssel, köhögéssel, szemgyulladással küszködik.

A klíma berendezés tisztítása, karbantartása évente egyszer javasolt!

Ha az alábbi tüneteket észleli gépkocsiján, keressen fel bennünket:

  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag
  • A klíma bekapcsolásakor zajos hang
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer