1117 Budapest Barázda u. 44. +36-1-464-7000 7:00-16:00

Már ősszel figyeljünk az alábbiakra

A magyar magánvásárlók kedvenc autói 2017-ben
2018-02-25
Mitől téli gumi egy téli gumi?
2018-11-19

Már ősszel figyeljünk az alábbiakra

A fagyos időszak előtt már érdemes néhány lépést elvégezni az autó karbantartásában, hogy az esetleges hibákat, kopott alkatrészeket, tartozékokat időbe észrevegyük.

1. Takarítsuk le az autót alaposan – még ha ősz is van. Fordítsunk különös figyelmet a motorháztető alatti részekre, a szélvédő alatti területre (úgynevezett légkamra), ahol a falevelek és a víz összegyűlik. A víz károsíthatja az autó elektromos részeit, ha átszivárog (helyrehozása költséges lehet)

2. Figyeljünk az ablakokra. Mielőtt útnak indulunk, győződjünk meg róla, hogy az ablakok tiszták, és a belső felületeken nincsen piszokréteg.

3. Ellenőrizzük az ablaktörlőket, mivel a következő 6 hónapban sokat kell majd használnunk. Töröljük át egy puha ronggyal, és ha szükséges, cseréljük ki őket.

4. Az ablakmosó folyadék tartálya mindig legyen feltöltve.

5. Tisztítsuk meg a lámpákat.

6. A fagyálló folyadék szintje fontos az év minden időszakában, ellenőrizzük otthon vagy szervizben. Ellenőrizzük, hogy megfelelő típust használjunk: ne keverjük össze a különböző színű változatokat.

7. Az autó akkumulátorának ellenőrzése fontos: győződjünk meg róla, hogy a teteje tiszta és száraz, a terminálok szorosan kapcsolódnak és nincsen jele korróziónak. Ha az akksi több mint 4-5 éves, fontoljuk meg a cseréjét.

8. Nedves és fagyos utakkal minden bizonnyal találkozni fogunk a következő pár hónapban, így győződjünk meg róla, hogy a gumiabroncsok jó állapotban vannak-e. A futófelület mélysége legalább 1,6 mm legyen, de ha kevesebb, mint 3 mm, akkor már érdemes lehet új gumit vennünk, hogy javítsuk a tapadást.